jueves, 16 de junio de 2011

Una anotació psicològica.

En psicologia aplicada s'admet com a natural el fet que les persones tendeixin a no admetre els seus propis errors i per a això recorrin a la recerca de qualsevol explicació / acusació a tercers com a mètode d'autodefensa.
L'impuls natural d'un nen sempre serà acusar a un altre si trenca alguna cosa o al·ludir a un "no sé" abans que acceptar la pròpia culpa.
Ja de major, l'ésser humà es autoprotegeix, protegeix el seu ego i la seva autoestima sobretot si aquesta no és molt elevada, i carrega culpes pròpies sobre uns altres o sobre l'adversitat.
I això també succeeix amb la política i els polítics. Recentment s'ha fet pública una nota d'un grup polític que acaba de passar a l'oposició, justificant que, malgrat ser la llista més votada, un altre grup ha tingut la culpa del seu fracàs en les negociacions, quan la seva inflexililitat i sobretot la seva falta d'interès en la negociació amb la resta de grups han estat els reals causants de la seva situació actual.
No coneixem detalls dels seus contactes amb altres grups, però el seu desinterès per arribar a un acord amb AI-CM es va evidenciar des del primer moment, malgrat la facilitat amb què hauria pogut formar majoria amb un tercer grup d'un només regidor. Podem confirmar que l'Alcaldia no estava en joc en la conversa -més aviat un monòleg per part d'AI-CM- sinó altres aspectes flexibles que podrien haver-se ajustat a benefici de totes les parts.
Tots som demòcrates quan estem amb la majoria, i molts tendeixen a no ser-ho tant quan estan en l'oposició. Mentre la matemàtica electoral no canviï, 1200 vots són més que els obtinguts per la llista més votada, i no oblidem que aquest mateix grup va desplaçar fa quatre anys a la llista més votada mitjançant un pacte amb qui ara no ha estat capaç de pactar. Llavors era vàlid, ara també, això és democràcia.
Clar que acceptar que un mateix es va equivocar en anar contra tot un nucli urbà, admetre que el seu tarannà negociador va ser nul llavors i mediocre després de les Eleccions, i que el seu grup està on està pels seus propis errors, és molt dur.

Massa dur.

No hay comentarios:

Publicar un comentario