martes, 7 de junio de 2011

Noticies d'El Punt, 07 de juny de 2011

CiU governarà i deixarà fora la llista més votada a les eleccions

La federació nacionalista aconsegueix l'alcaldia del municipi i arriba a un acord amb ERC i els independents del Pla de l'Avellà

Tot i haver guanyat els comicis, l'antic soci dels convergents, GxC, no entrarà a l'executiu local

07/06/11 02:00 - cabrera de mar - Lluís Arcal    
Jordi Mir (CiU) serà el nou alcalde de Cabrera de Mar els propers quatre anys. Finalment, i contra tot pronòstic, la federació nacionalista ha pogut arribar a un pacte de govern amb ERC i els independents del barri del Pla de l'Avellà Alternativa Cabrera de Mar (AI-CM).
Aquest acord deixa fora del govern la llista més votada a les passades eleccions: la formació també independent de Gent per Cabrera (GxC), tot i que, pel que fa a regidors, estaven empatats a tres amb CiU. Es dóna la circumstància que GxC era el soci de CiU en el mandat que acaba, en un pacte de govern en què els dos grups es van alternar a l'alcaldia. Els independents, amb Joan Vilà al capdavant, han ostentat la vara d'alcalde els darrers dos anys. El virtual nou alcalde de Cabrera es va mostrar satisfet per l'acord de govern i va sostenir que “aquest pacte té molts arguments de futur”. Mir va reconèixer que el principal escull per no haver format govern amb GxC va ser la “posició d'intransigència” dels independents alhora de reclamar l'alcaldia durant els quatre anys de mandat. “L'acord és vital pel futur de la cohesió social i per aconseguir un reforçament dels vincles entre els diferents nuclis urbans del municipi”, va manifestar Mir, en clara referència a la inclusió al govern de la candidatura dels veïns del Pla de l'Avellà (AI-CM). Pel que fa als dos socis minoritaris de CiU, ERC i AI-CM, els seus portaveus van coincidir amb Mir en el fet que “el pacte permetrà poder treballar per Cabrera”. El nou equip tindrà, entre altres, el repte de gestionar el nou POUM, que va ser aprovat ara fa uns mesos per GxC i CiU, però del qual estan en contra tant ERC com AI-CM tal com està. D'altra banda, el cap de llista de GxC i alcalde en funcions, Joan Vilà, va acceptar el pacte que el deixa fora però el va definir d'“anormal”. “Veurem què en dirà el poble”, va afirmar Vilà, que va admetre que, de moment, ocuparà el seu seient a l'oposició.
Rocabert (ERC) deixa la política local
Una de les novetats per al nou mandat a Cabrera de Mar és la renúncia a l'acta de regidor del candidat d'ERC i exalcalde del municipi Carles Rocabert. El ja excap de files republicà va anunciar que deixa la política local “ a causa dels mals resultats” obtinguts per ERC a Cabrera, ja que de quatre regidors ha passat a tenir-ne dos. “Abandono la política local perquè crec que s'ha acabat el meu cicle”, va manifestar l'exalcalde. Rocabert, però, va qualificar el nou pacte de govern de “molt prometedor”, i va considerar que “pot ser l'equip més potent i amb més recolzament de vots dels últims anys al poble”, perquè el pacte suma un govern amb set edils dels onze que formen el consistori. Rocabert, que passa el relleu com a home fort del partit al govern municipal a Joan Buxade, va valorar de “molt productius” els vuit anys que va ostentar l'alcaldia de Cabrera, del 1999 al 2007. “El meu equip va fer una gran tasca i es van materialitzar molts equipaments necessaris per al poble”, va manifestar Rocabert.

No hay comentarios:

Publicar un comentario