sábado, 8 de octubre de 2011

AI-CM presenta un avant-projecte per solucionar el pàrquing de la platja.

Com és ben sabut, la facilitat d'aparcament a la nostra platja s'ha convertit en un poderós atractiu per a moltes famílies que, des de Barcelona i la seva àrea metropolitana, s'apropen a Cabrera per passar un dia de sol i mar. Però al mateix temps, la invasió de cotxes desborda cada any qualsevol previsió i converteixen la nostra platja en un continu atemptat contra la naturalesa, on és impossible relaxar-se i gaudir del bany per culpa dels vehicles.
Per tractar de solucionar definitivament aquest problema, els Regidors d'AI-CM han presentat recentment un esborrany de projecte a l'equip de Govern del Ajuntament, on es descriuen els possibles passos a donar de manera progressiva per desallotjar la platja de cotxes causant el mínim d'inconvenients als qui arriben en vehicle privat.

En síntesi, el projecte inclou l'habilitar diferents pàrquings alternatius als voltants de la carretera N-2, al mateix temps que es redueix l'entrada de cotxes a la platja. Aquest procés necessita negociacions amb l'Administració prèvies a l'execució del projecte, que haurà de ser adaptat en funció dels resultats de les mateixes.


AI-CM ha complementat aquest projecte amb una proposta de zona blava en el Plà de l'Avellà, així com una zona verda per a residents, incloent un plànol amb la situació d'ambdues zones.
La part final del Pla, que comporta també acords amb l'Ajuntament de Vilassar de Mar, suposaria la prohibició d'accés a la platja excepte per als serveis durant unes determinades hores del dia.

El projecte ha estat ben acollit per l'Equip de Govern, que ha format una Comissió específica per estudiar la viabilitat pràctica i econòmica del mateix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario