viernes, 22 de abril de 2011

Les opcions Independents.

Amb data 22 d'Abril, el Punt (edició digital del Maresme) publica un article sobre la multiplicació dels Grups Independents en diferents pobles de la comarca.
El desencantament dels ciutadans amb la política municipal està movent-se des de l'absentisme dels últims anys cap a un moviment més actiu, on grups de ciutadans s'organitzen per intentar rellevar als Equips de Govern tradicionals que no han satisfet a la població que els va votar.
Tindríem d'aquesta forma un doble fenomen: la possibilitat que ciutadans no contaminats políticament en campanyes anteriors accedeixin als Ajuntaments guiats únicament pel desig de millorar els seus pobles sense entrar en política (tal com aquesta es concep), i l'esperança d'una disminució de l'abstenció, que confirmaria la confiança de molts en un estil diferent de govern.
El periòdic comenta com a exemple el cas d'Arenys de Munt, on un grup independent nascut en 1995 que va governar inicialment en l'oposició, va aconseguir l'Alcaldia en Eleccions successives que van culminar amb majoria absoluta en el 2007. Ara consideren el seu projecte esgotat i es retiren. No es coneixen detalls, però la seva trajectòria ascendent i la seva decisió final semblen demostrar que és possible governar sense aferrar-se a la poltrona per sobre de tot.

1 comentario: