sábado, 26 de marzo de 2011

NOTICIA DEL PUNT 26.03.2011

Amb l'urbanisme com a repte

cabrera de mar La recent aprovació per part del govern (GxC i CiU) del nou planejament urbanístic va provocar el rebuig dels partits de l'oposició i de les forces que ara no tenen representació municipal

Els candidats. D'esquerra a dreta: Abel (AI-CM), Laspalas (PP), Mir(CiU), Rocabert (ERC), Vilà (GxC) i Ventura (PSC). Foto: LL.A..
L'urbanisme en majúscules serà un dels protagonistes en el proper mandat a Cabrera de Mar, governi qui governi. I és que fa escassos dies l'equip de govern actual –Gent per Cabrera i CiU– va tirar endavant l'aprovació provisional del nou planejament urbanístic (POUM) del municipi. L'aprovació del document va generar malestar entre els grups de l'oposició i alguns veïns del poble. Pel que fa als grups opositors –actualment ERC i el PSC–, van demanar la retirada del planejament per no hipotecar el futur govern. En aquest sentit, els veïns del barri marítim del Pla de l'Avellà també van criticar que el govern tirés endavant el text de la mateixa manera que l'aprovació d'alguns convenis urbanístics, com ara el trasllat de les instal·lacions esportives del club de tennis La Genera a un solar de 10.500 m² qualificat d'equipaments.
Precisament aquests darrers fets urbanístics, entre altres qüestions, han provocat la irrupció d'última hora d'un nou partit polític independent procedent del Pla de l'Avellà: Alternativa Independent Cabrera de Mar (AI-CM), que presenta com a cap de llista l'actual president de l'associació de veïns, Antoni Abel. Yolanda Laspalas serà la cara nova del PP que aspira a entrar al consistori. Laspalas es va presentar amb les inicials de Ciutadans en els comicis del 2007. La socialista Pilar Ventura, que fa quatre anys va aconseguir ser regidora a l'Ajuntament, repeteix com a cap de llista, mentre que Carles Rocabert torna a encapçalar la proposta d'ERC. Fa quatre anys, tot i ser la força més votada, ERC va quedar apartada de l'alcaldia pel pacte entre GxC i CiU. Rocabert va ser alcalde del municipi entre els anys 1999 i 2007. Per la seva banda, Jordi Mir, actual regidor d'Obres, relleva com a cap de llista a les files de CiU Jaume Borràs, que després d'estar els dos primers anys de mandat com a alcalde, va cedir el testimoni –tal com establia el pacte amb GxC– i va passar a ser regidor d'Urbanisme. Finalment, l'actual alcalde de Cabrera de Mar, Joan Vilà (GxC), torna a repetir com a candidat per la formació independent i espera poder mantenir l'alcaldia que ha exercit aquests dos últims anys de mandat després d'agafar el relleu del convergent Borràs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario