sábado, 16 de julio de 2011

El nou govern vol recuperar el projecte de soterrar la Rambla dels Vinyals

Noticia de El Punt, 14 Juliol 2011

Amb aquesta obra es posaria fi a les inundacions que hi ha cada vegada que plou al pas subterrani que connecta aquest carrer amb la platja de Cabrera


El pas subterrani entre la rambla dels Viñals i la platja inundat en una imatge d'arxiu. Foto: A.G.
El nou govern municipal de Cabrera de Mar (CiU, ERC i AI-CM), vol recuperar l'antic projecte de soterrament de la rambla dels Vinyals, situada al barri del Pla de l'Avellà. El text de l'obra ja es va redactar des de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) el 2001 però no es va arribar a materialitzar mai. En aquell moment, els costos de la infraestructura es van estimar en aproximadament 2,6 milions d'euros. El 2008 i el 2009, el govern local d'aleshores (GxC i CiU) va voler materialitzar el projecte, però en aquell moment l'ACA no disposava dels recursos econòmics suficients per fer-ho.
Ara, l'alcalde de Cabrera, Jordi Mir (CiU), s'ha marcat com “una de les prioritats per aquest mandat” aconseguir fer aquest projecte, i per això portarà el document actualitzat a Madrid, perquè sigui el Ministeri de Foment qui n'assumeixi el cost. Mir assegura que, si aquesta obra finalment es duu a terme, “s'eliminaria un dels nyaps de la comarca”, que són les inundacions que pateix el pas subterrani que connecta la rambla amb la platja cada cop que plou. En aquest punt, el projecte preveu dotar l'accés de doble sentit de circulació –ara només té un sentit– i “corregir el pendent actual per evitar que l'aigua hi quedi estancada”, va dir Mir.
L'alcalde de Cabrera, a més, també recorda que la materialització d'aquesta d'obra comportarà altres beneficis. “L'accés a l'escola del Pla de l'Avellà serà més segur els dies de pluja i també es possibilitarà que els vianants puguin passar per la rambla, ja que és una de les artèries del barri”.
Mir va avançar que serà justament la setmana que ve quan té programada una reunió amb l'ACA per actualitzar aquest projecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario