miércoles, 29 de febrero de 2012

Assistència a Plens

A proposta de l'equip de Govern, el Ple Municipal va aprovar recentment la celebració dels mateixos cada dos mesos, en substitució dels actuals de caràcter mensual. L'argument principal era l'escassetat de temes a proposar i debatre, cosa que s'hi havia fet evident en els últims Plens, que s'havien despatxat en menys d'una hora.
Òbviament, un Ple bimensual necessitarà un temps de preparació proporcional per part de tots els Regidors, ja que la concentració d'assumptes en un sol Ple o el seu repartiment en diversos no implica estalvi de temps per part d'els qui han de preparar-los, estudiar-los i defensar el seu punt de vista. Aleshores, és exactament igual treballar un determinat nombre d'assumptes en un Ple o en dos.
En l'últim Ple i a propòsit d'aquesta periodicitat, es va debatre també la remuneració dels regidors per la seva assistència als mateixos. En efecte, sis Regidors perceben un ingrés per aquesta causa, que fins a Gener era de 102 €.
Això suposa una remuneració anual de 102€ x 11 Plens mensuals (no hi ha Ple a l'agost) = 1.122 € a l'any/Regidor.
En passar el Ple a bimensual, l'Ajuntament celebrarà l'acte en sis ocasions, amb el que l'ingrés calculat abans de 1.122€ s'ha de repartir en sis vegades, a 187€ per assistència. Els sis Plens contindran els mateixos assumptes que tindrien si se celebressin cada mes, per la qual cosa, percebre la mateixa remuneració pel mateix treball sembla no només lògic sinó també just.
No obstant això, encara hi ha qui comenta “…s'ha augmentat la remuneració…aquest augment suposa 2.500€ més de despeses…” Absolutament incert, les arques municipals no tindran cap despesa addicional. Suposem que aquesta informació esbiaixada tindrà el seu origen en la falta de preparació dels temes objecte de debat en els Plens, per part d'algú/na Regidor/a.

No hay comentarios:

Publicar un comentario