domingo, 6 de noviembre de 2011

Les comptes del nostre Municipi.

El passat 25 d'Octubre va tenir lloc un Ple Municipal extraordinari en el qual es va debatre la necessitat de pujar els impostos, concretament l'Impost de Béns Immobles, conegut popularment com l'IBI.
Tan impopular mesura ve obligada, tal com va defensar el Regidor d'Hisenda Sr. Buxadé, per la necessitat de quadrar el Pressupost d'Ingressos del Ajuntament per a l'any 2012.
En efecte, el present any 2011 llançarà un dèficit important, part del qual l'anterior equip de Govern deixa en herència a l'equip actual. En efecte, a la confecció d'un Pressupost 2011 poc realista referent a ingressos, cal unir la desfavorable conjuntura econòmica i una sentència adversa dels Tribunals de Justícia. Autopistes no pagarà l'IBI a l'Ajuntament, les subvencions previstes no arriben i els impagats augmenten.
Semblant panorama ha portat a l'actual Equip de Govern a sol·licitar crèdits extraordinaris per aconseguir dèficit zero l'any 2011, un altre dels temes presentats i finalment aprovats en aquest Ple.
I amb base a la possible realitat 2011 s'ha intentat avançar en la confecció del Pressupost 2012, on un dèficit previst de 700.000 € entre ingressos i despeses haurà de ser cancel·lat mitjançant dues mesures impopulars però necessàries: pujada de l'IBI per a l'obtenció de 350.000 € addicionals i retallada dràstica de despeses per estalviar altres 350.000 €.
La proposta discutida en el Ple extraordinari de pujada de l'IBI en un 14,2% va ser recolzada solament per l'equip de Govern, sense que l'oposició, contraria a aquesta mesura, oferís cap alternativa.
Referent  a l'estalvi de despeses que l'Ajuntament preveu pel 2012, suposaran una retallada en totes aquells serveis que no es consideren imprescindibles (socials i ensenyament), i que tota la ciutadania tindrà ocasió de conèixer en el seu moment.
En qualsevol cas, AI-CM és partidària d'ajustar despeses i ingressos en un sol any, en aquest cas el proper 2012, per definir una nova base que ens permeti avançar de nou a partir del 2013.

No hay comentarios:

Publicar un comentario